105. Primátorky a Aukce hodinek PRIM pro Leontinku

30.5.2018

V pátek 8. června již tradičně pražské Primátorky zahájily lodě obsazené veslaři se zrakovým, tělesným nebo kombinovaným postižením. Na start závodu O Pohár Leontinky se postavily dvě lodě - čtyřka s kormidelníkem v obsazení Václav Bulánek, Stanislav Šuryček, Václav Trnka, Karel Volek a jako kormidelník Petr Janák, která jela za společenství VK Paprsek, oddíl Brná a ČVK (Václav Trnka) a dvojskif obsazený dvěma vozíčkáři, také z VK Paprsek, oddíl Brná (Ústí nad Labem) - Janou Brambaški a Jaroslavem Černým.

Děkujeme ČVK za zapůjčení lodě a poskytnutí prostor loděnice před startem a při dojezdu našich lodí. Velký dík patří také pořadateli Primátorek a rovněž dlouhodobému partnerovi Nadace Leontinka, agentuře Raul, která opět umožnila účast zrakově i jinak postižených vesalřů na tomto legendárním klání.

Také letos bylo možné prostřednictvím charitativní aukce podpořit sportovní aktivity zrakově postižených. Sportovní hodinky PRIM s mechanickým strojkem s automatickým nátahem vyrobené u příležitosti 105. ročníku Primátorek Skupiny ČEZ věnovala opět firma Prim.

Aukce proběhla 5. - 12. června na aukčním serveru Aukro.cz a luxusní hodinky byly štědrým zájemcem vydraženy v částce 50.400 Kč! Celý výtěžek pomůže zrakově postiženým sportovcům. Moc děkujeme!

Vánoční jarmark v Zárybech přinesl Leontince 23.500 Kč

V pátek 30.11. se v obci Záryby - Martinov uskutečnil tradiční Vánoční jarmark u příležitosti rozsvícení vánočního strom…

Lupa, která pomáhá v Plzni

72 asistenčních pejsků