5. Aukce fotografií pro Leontinku

4.1.2011

5. AUKCE FOTOGRAFIÍ PRO LEONTINKU

Nadace Leontinka připravila již 5. Aukci fotografií pro Leontinku.

Letos poprvé proběhla aukce vybraných fotografií na internetovém portálu AUKRO od 24. 11. - 1. 12. 2010.

ČP Invest věnovala Nadaci Leontinka Kalendář roku 2011 z limitované edice 150 ks s originální plaketou vyrobenou ze stříbra, zlata a platiny. Prezentuje spojení krásných fotografií Roberta Vana, vytvořených technologií platinového tisku, a grafiky Oldřicha Kulhánka, autora mnoha českých bankovek. V aukci byl dražen jediný výtisk s podpisy autorů.

Výtěžek 305 000,-bude rozdělen na pomoc zrakově postiženým dětem v rámci grantového řízení na jaře 2011, přednostně budou podpořeny dlouhodobé projekty (Osobní asistence, Stipendium Leontinka).

"Jsme rádi, že se nám daří  každoročně zorganizovat benefiční aukci fotografií, která představuje celou škálu fotografií od autorů všech věkových kategorií i žánrů.  Slovo fotografie pochází z řeckých slov φως fós („světlo“) a γραφις grafis („štětec“, „psací hrot“) nebo γραφη grafê, což dohromady dává „kreslení světlem“ . A tak obrazně řečeno - pomáhá „kreslení světlem „, vnášet světlo do života dětem, které ho třeba nikdy neuvidí,"uvedla Barbara Hucková, ředitelka Nadace Leontinka.

Všem, kteří nás podporují, děkujeme.

Finále RunTour - 3.11. v Pardubicích. Pomůžete s námi Elišce, Zuzance, Vítkovi a dalším dětem?

V sobotu 3. listopadu se závodem na pardubickém Dostihovém závodišti uzavře letošní ročník amatérské běžecké série RunTo…

600 km poslepu: Nevidomý Ondra vyběhal přes 280.000 Kč pro malé sportovce

RunTouráci v Praze pomohli malému Matějovi