6. Aukce fotografií pro Leontinku

24.11.2011

V úterý 21. 11. se v pražském hotelu Intercontinental konal již 6. ročník Benefiční aukce fotografií pro Leontinku. Své fotografie věnovali Nadaci Leontinka známí čeští i zahraniční fotografové, vyvolávací ceny byly letos opravdu velmi příjemné a proto probíhala dražba v čilém a radostném duchu.

Příjemné atmosféře v IHC odpovídá také celkový výtěžek aukce, který je pro letošní ročník 230 tisíc korun. Za nejvyšší částku byla vydražena fotografie Jana Saudka Mirka a fotografie Oldřicha Škáchy Václav Havel a Barack Obama. Největší nárůst ceny oproti vyvolávací zaznamenala fotografie Milady Fišerové Balet.

Aukci byl přítomen nestor české fotografie pan Jiří Všetečka, který věnuje své fotky Leontince již 6 let. Záštitu převzal primátor hl. m. Prahy pan Bohuslav Svoboda.

Partnery letošního ročníku benefiční aukce pro Leontinku byli Hl. m. Praha, Velux, Exx, ČP Invest, IHC Praha, Artkunst, Atelier daVinci, FPS Repro, Tisk Kaliba, Mather, World WebPhoto Gallery, Magazín Domy a bydlení Exlusive, Galerie 5. patro ad.

Děkujeme všem fotografům, partnerům a novým majitelům vydražených fotografií za podporu a pomoc zrakově postiženým dětem a mládeži.

Plavecký úspěch nevidomého Davídka

RunTour v krásném ostravském areálu Dolních Vítkovic