Adventní koncert pro Leontinku 2013

9.12.2013

Středa 4. prosince patřila dalšímu z řady adventních koncertů Nadace Leontinka. Tentokrát se konal v sídle Hudební a taneční fakulty AMU v Lichtenštejnském paláci na Malé Straně. Na úvod koncertu se rozezněly varhany Bachovou Tokátou a fugou d moll v podání Jana Kalfuse. Poté následovala vystoupení zrakově postižených studentů a stipendistů Nadace Leontinka, například Petry Musilové, Lenky zahradníkové, Martina Davida, Evy Blažkové a mnoha dalších. Koncert uzavřel Pěvecký sbor Konzervatoře Jana Deyla, který předvedl pod taktovkou sbormistra Františka Fialy vánoční zpěvy ze sbírky Adama Michny z Otradovic "Česká mariánská muzika". Akci podpořily společnosti HSBC Bank, generální partner koncertu a projektu Stipendium Leontinka, a dále společnost FM Logistic, hlavní partner koncertu. Děkujeme také firmám EXX a Ogilvy, bez jejichž podpory bychom rozhodně nedosáhli takto vysoké úrovně kvality této benefiční akce.

Plavecký úspěch nevidomého Davídka

RunTour v krásném ostravském areálu Dolních Vítkovic