Adventní koncert pro Leontinku opět podpořila HSBC Bank

12.12.2014

Adventní koncert pro Leontinku rozezněl Anežský klášter

Ve středu 10. prosince jsme uspořádali tradiční Adventní benefiční koncert, na kterém vystoupili hudebníci se zrakovým postižením. V krásných prostorách Anežského kláštera se představili vybraní studenti Konzervatoře Jana Deyla a jako speciální host vystoupilo Wihanovo kvarteto. Na programu koncertu zazněly skladby českých i světových autorů ve skvělém provedení studentů konzervatoře v oborech flétna, housle, klavír a zpěv. Program zakončil vánočními písněmi pěvecký sbor a instrumentální soubor KJD.

Hlavním partnerem koncertu byla HSBC Bank plc – pobočka Praha, která dlouhodobě podporuje prostřednictvím Nadace Leontinka vzdělávání a rozvoj hudebníků se zrakovým postižením. V úvodu koncertu předal generální ředitel společnosti HSBC Bank pan Michael Hordley Nadaci Leontinka šek na částku 300 000 Kč se slovy: „Jsme velmi rádi, že jsme i letos mohli tímto adventním koncertem podpořit nadané hudebníky.“ Po vyslechnutí koncertu ještě dodal: „Studenti konzervatoře Jana Deyla nám všem ukazují, že bez ohledu na handicap lze dosáhnout výjimečných úspěchů a že každá, byť malá pomoc, má smysl.“ Prostředky věnované HSBC Bank budou použity na projekt „Stipendium Leontinka“, jehož cílem je podporovat sociálně slabé nebo výjimečně nadané studenty se zrakovým postižením. Jednou z talentovaných studentek, které Nadace Leontinka podporuje, je klavíristka Ráchel Skleničková, v jejímž provedení zaznělo Scherzo h moll F. Chopina.

Kromě hlavního partnera koncert také podpořila společnost Carl Zeiss s.r.o., šek na 150 000 Kč předal ředitelce Nadace Leontinka Dr. Andreas Mohr, jednatel společnosti.

Partnery koncertu byli dále RP Invest, FM Logistic, Exx a agentura Ogilvy. Exklusivní prostory Anežského kláštera zapůjčila za velmi vstřícných podmínek Národní galerie. Koncert rovněž podpořila společnost Mary Kay, která všem sólistkám věnovala dárkový balíček a postarala se o líčení a celkovou úpravu vizáže dívek.

Děkujeme všem partnerům, kteří Nadaci Leontinka podpořili a věříme, že si z našeho koncertu odnesli nejen krásný hudební zážitek, ale především přijemný pocit z pomoci druhým. Všechny získané finanční prostředky budou využity na pomoc zrakově postiženým dětem.

Zvýhodněné startovné na Jizerskou 50 do konce září!

Díky Slevomatu a vám má Ondra svého asistenčního pejska!

V sobotu vyrážíme na Run Tour do Olomouce

V sobotu 24. srpna vyrážíme na další závod letošní série Run Tour, tentokrát do krásného prostředí olomouckých Smetanový…