Adventní koncert pro Leontinku

11.12.2012

Nadace Leontinka pořádala v úterý 4. prosince v pořadí již osmý, tentokráte adventní benefiční Koncert pro Leontinku, na kterém vystoupili zrakově postižení hudebníci - studenti Konzervatoře Jana Deyla spolu se svými pedagogy. Program doplnili úspěšní absolventi konzervatoře – pěvecké trio MAKABARA a tubista Jan Adamec, současný student Pražské konzervatoře. Na koncertě, který se konal evangelickém kostele
U Salvátora na Starém Městě v Praze, zazněla žánrově rozmanitá díla světových autorů, hebrejské písně, staročeské adventní a vánoční zpěvy.

Kromě hlavního partnera, banky HSBC, událost dále podpořily společnosti EXX, FM Logistic a agentura Ogilvy. Výtěžek koncertu umožní další vzdělávání mladých umělců se zrakovým handicapem. „Banka HSBC spolupracuje s nadací Leontinka dlouhodobě, proto jsme rádi, že jsme čtvrtý rok našeho partnerství mohli završit předáním dalších finančních prostředků, které podpoří vzdělávání zrakově postižených hudebníků,“ uvedl Mark Winterflood, generální ředitel HSBC Bank plc – pobočka Praha. V úvodu koncertu předala společnost HSBC Bank Nadaci Leontinka šek v hodnotě 100.000 Kč na projekt Stipendium Leontinka, ze kterého právě zrakově postižení studenti hudby získávají prostředky na studium.

Plavecký úspěch nevidomého Davídka

RunTour v krásném ostravském areálu Dolních Vítkovic