Aukce mince Čtyřlístku

4.9.2013

Na podporu Nadace Leontinka je dražena mince Čtyřlístku! Připojte se také! http://aukro.cz/mince-ctyrlistek-i3510058251.html

Mince „Čtyřlístek na Sběrateli“ Po loňské úspěšné premiéře se letos Čtylístek vrací na Sběratele v několika podobách. Každý z party z Třeskoprsk dostal svoji vlastní minci, vydanou v nákladu 1 000 ks. Všichni se pak sešli na minci, která byla vydána v limitované edici 500 ks s logem veletrhu Sběratel. Holandská firma Numiscollect patří mezi přední tvůrce trhu s tzv. „moderní numismatikou“. Především se však díky ní ocitli hrdinové populárního komiksu Čtyřlístek na oficálním platidle Cookových ostrovů. Když majitel Numiscollectu Hasse Wierssma viděl šílenství, které na Sběrateli před lety vypuklo kolem uvedení poštovních známek se Čtyřlístkem, neváhal a zakoupil licenci pro zobrazení známé čtveřice na mincích. Pozor, jedná se skutečně o mince! Numiscollect využívá platidla zemí, které poskytují numismatikům možnost razit sběratelské mince pod jejich hlavičkou.

Plavecký úspěch nevidomého Davídka

RunTour v krásném ostravském areálu Dolních Vítkovic