Benefiční koncert pro Leontinku - slavíme 10 let spolupráce s HSBC

12.6.2018

Ve čtvrtek 7. června se v krásných prostorách Kláštera minoritů sv. Jakuba v Praze 1 uskutečnil Jubilejní benefiční koncert pro Leontinku, kterým jsme oslavili 10 let úspěšné spolupráce s HSBC Bank pobočka Praha, dlouhodobým a milým partnerem Nadace Leontinka.

Na koncertě vystoupili tři mladé talentované hudebnice, které nadace dlouhodobě podporuje v rámci projektu Stipendium Leontinka. Zpěvačky Eva Blažková a Petra Musilová a klavíristka, skladatelka a dirigentka Ráchel Skleničková předvedly, že i se zrakovým hedikepem je možné předvést profesionální umělecký výkon.

Ředitelka Nadace Leontinka Barbara Hucková také v rámci koncertu poděkovala řediteli HSBC Bank za dlouholetou podporu a přízeň. Získané finanční prostředky podpoří i další studenty hudby s postižením zraku, a mimo jiné také koupi speciálního počítačového programu pro přepis černého notového zápisu do braillova notopisu. Program bude využívat Ráchel Skleničková pro přepis notových materiálů v rámci svého studia na Hudební faktultě AMU v Praze, kde se pod vedením profesora Ivana Klánského před několika dny stala bakalářem v oboru hry na klavír.

Všem mladým stipendistkám přejeme mnoho úspěchů ve studiu i v pracovním životě a děkujeme HSBC Bank za dlouhodobou přízeň!

Pronájem nádherného koncertního sálu byl částečně hrazen z příspěvku NF AVAST, děkujeme! NF AVAST je naším velkým partnerem - Leontinku dlouhodobě podporuje, ať už při sportovních, benefičních či jiných aktivitách, které výrazně zlepšují život zrakově postiženým. Této spolupráce a vložené důvěry si velice vážíme!

Plavecký úspěch nevidomého Davídka

RunTour v krásném ostravském areálu Dolních Vítkovic