Benefiční Koncert pro Leontinku 2014

5.6.2014

11. Benefiční Koncert pro Leontinku rozezněl Tereziánský sál Břevnovského kláštěra

V úterý 3. června uspořádala Nadace Leontinka již 11. Benefiční Koncert pro Leontinku, na kterém vystoupili hudebníci se zrakovým postižením. V Tereziánském sále Břevnovského kláštera se představili studenti Konzervatoře Jana Deyla spolu s jedním z nejvýznamnějších českých houslistů Václavem Hudečkem. Na programu koncertu zazněly skladby českých i světových autorů ve skvělém provedení těch nejlepších studentů konzervatoře v oborech housle, klavír, kytara, akordeon, trubka a zpěv. Program zakončil již tradičně pěvecký sbor KJD.

Hlavním partnerem koncertu byla HSBC Bank plc – pobočka Praha, která dlouhodobě podporuje prostřednictvím Nadace Leontinka vzdělávání a rozvoj hudebníků se zrakovým postižením. V úvodu koncertu předal generální ředitel společnosti HSBC Bank pan Michael Hordley Nadaci Leontinka šek na částku 500 000 Kč se slovy: „Jsem rád, že mohu navázat na tradici a opět jménem banky HSBC Nadaci Leontinka podpořit.“ Po vyslechnutí koncertu ještě dodal: „Vaši studenti nám dnes večer ukázali, že neexistují cíle, kterých bychom nemohli dosáhnout“. Prostředky věnované HSBC Bank budou použity na projekt „Stipendium Leontinka“, jehož cílem je podporovat sociálně slabé nebo výjimečně nadané studenty se zrakovým postižením.

Kromě hlavního partnera koncert dále podpořily společnosti EXX a agentura Ogilvy, dlouhodobý partner Nadace Leontinka.

Všem partnerům děkujeme a již nyní se těšíme na tradiční předvánoční koncert.

Zvláštní poděkování bychom rádi věnovali panu Václavu Hudečkovi za vyjádření podpory Nadaci Leontinka vystoupením bez nároku na honorář. Jeho provedení Dvořákovy Sonatiny G Dur bylo ozdobou koncertu a velkou motivací pro všechny přítomné studenty se zrakovým postižením.

Vánoční jarmark v Zárybech přinesl Leontince 23.500 Kč

V pátek 30.11. se v obci Záryby - Martinov uskutečnil tradiční Vánoční jarmark u příležitosti rozsvícení vánočního strom…

Lupa, která pomáhá v Plzni

72 asistenčních pejsků