Dětský den a koncert s HSBC na bobové dráze

18.6.2019

Banka HSBC je dlouholetým a skvělým podporovatelem Nadace Leontinka a zrakově postižených dětí, které se studiem připravují na svá budoucí povolání - ať už se jedná o dráhu profesionálního hudebníka, maséra, nebo IT odborníka.

Velice si tohoto propojení vážíme, stejně jako naši zrakově postižení klienti, kteří díky stipendijní podpoře HSBC mohou úspěšně projít studiem bez obav z tíživé finanční situace. To je i případ nevidomého saxofonového hráče Jakuba B. a nevidomého klavíristy Martina J., kteří jako poděkování všem zaměstnancům zahráli v triu nacvičené jazzové standardy i moderní melodie.

Nešlo ale pouze o skvělou hudbu, nýbrž i o osvětu. 5. červen 2019 byl věnován hlavně dětem - nejen, že si mohly zajezdit na bobové dráze, ale kromě toho si vyzkoušely i mnoho aktivit z pozice nevidícího člověka. Prolistovaly si hmatové knížky, zahrály piškvorky poslepu, pokusily se bez zraku správně spárovat ponožky nebo panenky. Menší děti modelovaly z barevné hlíny a větší už si i dovolily poslepu ukrojit krajíc chleba, namazat ho máslem a poznat, zda si ho posypaly solí, nebo cukrem.

Více než 50 hostů, zaměstnanců s dětmi, si užilo nádherné letní odpoledne na prosecké bobové dráze v doprovodu skvělých nevidomých muzikantů, které banka každoročně podporuje.

Nadace Leontinka je za toto dlouhodobé spojenectví s HSBC bankou vděčná. Věříme, že je vzájemně obohacující a naše dva týmy spolu tvoří neviditelnou síť pomoci pro ty, kteří to opravdu potřebují!

Plavecký úspěch nevidomého Davídka

RunTour v krásném ostravském areálu Dolních Vítkovic