Koncert pro Leontinku rozezněl Břevnovský klášter

20.6.2013

V úterý 18. června uspořádala Nadace Leontinka další z řady benefičních koncertů, tentokrát v benediktinském arciopatství sv. Markéty a sv. Vojtěcha v Břevnově. V Tereziánském sále Břevnovského kláštera se představili studenti Konzervatoře Jana Deyla spolu se svými pedagogy, triem Makabara a Janem Adamcem s Tubovým kvartetem Pražské konzervatoře. Kromě hlavního partnera, banky HSBC, událost dále podpořily společnosti EXX, Magistrát hl. m. Prahy a agentura Ogilvy. Výtěžek koncertu umožní další vzdělávání mladých lidí se zrakovým handicapem. V úvodu koncertu předala společnost HSBC Bank Nadaci Leontinka šek na částku 100 000 Kč.  Tyto prostředky budou použity na projekt „Stipendium Leontinka“, jehož cílem je podporovat sociálně slabé nebo výjimečně nadané studenty se zrakovým postižením. Na koncertě zazněla pestrá škála hudebních děl světových autorů, spirituály počínaje přes skladby Antonína Dvořáka, Petra Iljiče Čajkovského a dalších skladatelů včetně jazzových kousků či soudobé vážné hudby.

Plavecký úspěch nevidomého Davídka

RunTour v krásném ostravském areálu Dolních Vítkovic