Leontinka se zúčastnila triatlonu Et netera Doksyman 2011

15.8.2011

O víkendu 13. - 14. srpna 2011 se v kempu Borný u Starých Splavů u Máchova jezera uskutečnil již čtvrtý ročník triatlonu Et netera Doksyman 2011 (www.ironman.cz), který je součástí série závodů pro veřejnost Tritour, a jehož generálním partnerem je společnost Et netera. Letošní ročník závodu však byl výjimečný ještě něčím jiným: vůbec poprvé v historii profesionálně pořádaných triatlonů u nás se závodu Doksyman 2011 zúčastnila čtveřice zrakově postižených sportovců. Jejich účast na této sportovní akci koordinovala Nadace Leontinka.

Konkrétně se na start závodu TriTour  (0,7 km plavání, 30 km kolo, 7 km běh) v sobotu 13. srpna odpoledne od 13:15 hodin postavili tito zrakově postižení závodníci se svými traséry: Ivo Budil (44) , Marek Šimíček (40) , Václav Trnka (38) a Lenka Zahradníková (16). Všem zúčastněným závodníkům k jejich výkonům blahopřejeme. Děkujeme také společnosti Et netera, která nás k této skvělé akci přizvala!

„Jsme rádi, že Etnetera podpořila Nadaci Leontinka na zimních běžeckých závodech Ridderrennet 2011 v Norsku, a že tato spolupráce nyní pokračuje účastí zrakově postižených na triatlonu Etnetera Doksyman 2011. Usilujeme o integraci zrakově postižených do normálního života, kde by se mohli těšit z vlastní svobody. V přeneseném smyslu této představě svobody odpovídá i plavání na volné vodě Máchova jezera při blížícím se triatlonovém závodě,“ prohlásila výkonná ředitelka Nadace Leontinka Barbara Hucková.

„Jako firma podporujeme hendikepované sportovce se zrakovým postižením přes Nadaci Leontinka a sportování zaměstnanců obecně. Sportovci jsou odmala tesaní trochu líp pro život než ti co nesportují a tak se letošního ročníku Doksymana zúčastní hned několik našich zaměstnanců,“ říká generální ředitel Et netera Martin Černohorský, který je sám držitelem titulu „Ironman“ z triatlonového závodu a nebude chybět ani na startu letošního Doksymana. „Triatlon se ve firmě Etnetera hodně rozjel, jednu dobu tu byli čtyři železní muži najednou. V létě se ve Stromovce potkáte s deseti až patnácti lidmi od nás, co si jdou místo oběda zaběhat. I klasičtí hubení a obrýlení ajťáci tím načuchnou.“

Vánoční jarmark v Zárybech přinesl Leontince 23.500 Kč

V pátek 30.11. se v obci Záryby - Martinov uskutečnil tradiční Vánoční jarmark u příležitosti rozsvícení vánočního strom…

Lupa, která pomáhá v Plzni

72 asistenčních pejsků