Trefa pro Leontinku přinesla 1 386 620 korun zrakově postiženým dětem

30.3.2021

Hlavní partner Českého biatlonu, Generali Česká pojišťovna, a čeští biatlonoví reprezentanti spojili během závodů Světového poháru 2020/21 a Mistrovství světa v biatlonu 2021 své síly na pomoc dětem se zrakovým postižením.

Za každý sestřelený terč českými biatlonisty a biatlonistkami v závodech Světového poháru 2020/21 a Mistrovství světa v biatlonu 2021 Generali Česká pojišťovna darovala 500 Kč Nadaci Leontinka, která dlouhodobě podporuje střediska rané péče po celé České republice. Zapojit do akce se mohli také sami biatlonoví fanoušci, kteří mohli poslat svoji vlastní DMS trefu na konto pomoci.

Střediska rané péče poskytují všestrannou podporu dětem se zrakovým postižením od narození až do sedmi let. Svoji zkušenost s touto službou s námi sdílela maminka pětiletého Danečka, který už v prvním roce svého života bojoval s rakovinou sítnice na pravém očičku a který kromě dětské mozkové obrny musí bojovat právě i s těžkým zrakovým postižením:

"Od počátku byla jejich pomoc neodmyslitelná i kvůli tomu, že Daneček má ještě zdravé dvojče, sestřičku Adélku. Díky bohatým zkušenostem nám od počástku poskytovali rady, pomůcky, kontakty na úřady, možné terapie, lékaře a terapeuty a především nezbytnou a srdečnou podporu ve velmi těžké situaci, kdy se nám život obrátil doslova vzhůru nohama."

Nadace Leontinka podporuje celkem osm středisek rané péče v rámci svého projektu Svítání, který je aktivní už od roku 2006. Jedním z hlavních partnerů tohoto projektu je právě Generali Česká pojišťovna a globální iniciativa její mateřské společnosti Generali Group, nesoucí jméno The Human Safety Net.

Moc si vážíme tohoto partnerství a dlouhodobé podpory, kterou Generali Česká pojišťovna poskytuje střediskům rané péče v České republice. Za všechny rodiny, které jejich služeb bezplatně využívají, patří Generali Česká pojišťovna náš velký dík!

Kdo byl nejlepší střelkyní či nejlepším střelcem Trefy pro Leontinku se můžete dozvědět na stránkách akce www.trefaproleontinku.cz

Záryby posílají Leontince 48.500 Kč

I o letošním Adventu se v malé středočeské obci Záryby-Martinov uskutečnil tradiční Vánoční jarmark. Děti z mateřské ško…

Jak se učí nevidomý Tonda? Pusťte si v reportáži na ČT Déčko

NADACE LEONTINKA SLAVÍ 15 LET!