Trio Prisma zahrálo pro Leontinku

6.10.2011

V úterý 4. října se v kostele sv. Vavřince uskutečnil benefiční koncert ve prospěch Nadace Leontinka. Trio Prisma v čele s vynikající flétnistkou Clarou Novákovou spolu se zrakově postiženými studenty Konzervatoře Jana Deyla (KJD), připravili posluchačům opravdu výjimečný večer s komorní hudbou. Na programu zazněly skladby Jana Nováka, Bohuslava Martinů, Frédérica Chopina a Franze Schuberta. Koncert provázela díky skvělému publiku příjemná atmosféra a všichni, jak účinkující, tak posluchači, si z koncertu odnesli báječný hudební zážitek.

Clara Nováková aktivně spolupracuje s Nadací Leontinka resp. s mladými zrakově postiženými hudebníky. Již dvakrát vedla na KJD workshop se studenty příčné flétny a věříme, že tato úspěšná spolupráce bude i nadále pokračovat.

Rádi bychom poděkovali všem členům Tria Prisma (Clara Nováková – flétna, Adrian van Dongen – violoncello, Timothy Lissimore – klavír), účinkujícím studentům (Martin David, Eva Blažková - flétny a Ráchel Skleničková - klavír) i pedagogům KJD. Zvláštní poděkování patří studentce Pražské konzervatoře Anežce Baščecové, která ochotně zastoupila nemocnou zrakově postiženou kolegyni a umožnila tak vystoupení flétnového tria z KJD.

Za podporu koncertu děkujeme Ministerstvu kultury ČR, společnosti Mather a společnosti Pražské jaro, o.p.s.

Plavecký úspěch nevidomého Davídka

RunTour v krásném ostravském areálu Dolních Vítkovic