Známé osobnosti vyprávějí pohádky na CD "Vánoční úsměv II"

19.12.2018

Bez pohádek by to nebyly ty pravé Vánoce. Některé děti se na ně ale dívat nemohou, ať už kvůli zrakovému hendikepu nebo protože leží v nemocnici. Právě jim je určena audiokniha pohádek, která vznikla na motivy dalšího symbolu českých Vánoc – obrázků Josefa Lady.

Pohádky vymysleli a napsali studenti oboru Tvorba textu a scénáře při VOŠ Jaroslava Ježka, předlohou jim byly ikonické vánoční pohlednice Josefa Lady. Hlasy na CD s výjimečným posláním propůjčili známí herci. Děti tak budou naslouchat poutavému vyprávění Jiřiny Bohdalové, Petra Nárožného, Josefa Dvořáka, Bolka Polívky, Jiřího Lábuse či Jana Maxiána. Mezi příběhy se line krásná hudba skladatele a dirigenta Varhana Orchestroviče Bauera.

Audiokniha „Vánoční úsměv II aneb Pohádky pod stromeček“ vznikla ve spolupráci s Nadací Leontinka a navazuje na úspěšný první díl z roku 2015. Autorkou a realizátorkou nápadu je houslistka Hana S. Joová. „CD je určeno dětem s postižením zraku, které si pohádky v televizi nemohou užít naplno. Zároveň ho rozdáme rodinám, které musí trávit vánoční svátky na dětském oddělení v nemocnici,“ vysvětlila Barbara Hucková, ředitelka Nadace Leontinka. Limitovaná edice bude uvolněna do prodeje, CD je možné koupit například prostřednictvím webových stránek www.nadaceleontinka-eshop.cz.

Křest audioknihy se uskutečnil v pondělí 17. prosince 2018 v pražském Café Neustadt. Ujal se ho symbolicky vnuk známého malíře – Josef Lada ml. Akce se zúčastnili rovněž umělci P. Nárožný, J. Dvořák, J. Maxián, V. O. Bauer se svými rodinami. Moderoval herec Tomáš Karger.

Vánoční jarmark v Zárybech přinesl Leontince 23.500 Kč

V pátek 30.11. se v obci Záryby - Martinov uskutečnil tradiční Vánoční jarmark u příležitosti rozsvícení vánočního strom…

Lupa, která pomáhá v Plzni

72 asistenčních pejsků