Braillská tiskárna díky podpoře Diplomatic Spouses Association

22.11.2019

Braillovo písmo pro nevidomé je kombinace šestibodu vytlačeného do papíru tak, že se dá "přečíst" hmatem.

JAK SE TVOŘÍ SKRIPTA PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENÉ STUDENTY?
1) pomocí speciální destičky a pera, kterým se body ručně (a ještě k tomu zrcadlově) vytlačují...
2) na Pichtově psacím stroji, který funguje podobně jako staré psací stroje z doby předpočítačové
3) pomocí Braillské tiskárny Everest D V5, která to všechno dokáže rychle, bez námahy a klidně v kopiích pro všech 30 žáků!

Děkujeme Diplomatic Spouses Association Prague, že částkou 100.000 Kč přispěla na pořízení tohoto technologického skvostu, který nesmírně usnadní život žákům se zrakovým postižením i jejich učitelům v ZŠ Lazaretní v Plzni!

"Nákupem braillské tiskárny se velmi zjednodušila příprava materiálů k výuce pro pedagogy školy, kteří připravují podklady. Tiskárna je k dispozici i žákům se zrakovým postižením k tisku materiálů pro domácí studium a úkoly i pro výuku informačních technologií a též pro klienty našeho speciálně pedagogického centra pro zrakově postižené. Odpadá tím zdlouhavé přepisování na Pichtově psacím stroji a tiskárna Everest D V5 umožňuje snadný převod psaného textu do Braillova písma.
Tiskárna je proto velkým přínosem pro vzdělávání našich žáků se zrakovým postižením a velice si vážíme finanční pomoci,"
říká vedení školy.

The new Braille printer was purchased with financial support from the DSA.

Záryby posílají Leontince 22.900 korun

V pátek 29.11. se v malé středočeské obci Záryby - Martinov uskutečnil tradiční Vánoční jarmark u příležitosti rozsvícen…

Braillská tiskárna díky podpoře Diplomatic Spouses Association

Pomozte nám se Zlatkou získat pejska pro Evičku!