Byli jsme na Jizerské a štěstí nám přálo

15.1.2013

O Víkendu 12. a 13. ledna se Nadace Leontinka se skupinou zrakově postižených sportovců a trasérů již popáté zúčastnila závodů Jizerské 50. Stopa držela, počasí nám přálo, traséři se činili, takže výsledkem je opravdový úspěch celé skupiny Nadace Leontinka.

Sobotního závodu na 25 km se zúčastnilo 7 zrakově postižených sportovců: Marek Moflar, Marek Šimíček, Ivo Budil, Luboš Vachutka, Karel Novotný, Kristýna Koyšová a Jiří Reichel. Nejlépe zajel závod Marek Moflar s časem 2:10, po něm následoval Marek Šimíček s časem 2:14 a třetí byl Ivo Budil s časem 2:35.

Sobotní odpoledne patřilo štafetovému závodu Jizerská firemní. Nadace Leontinka postavila jeden tým zrakově postižených s těmito účastníky: Marek Šimíček, Marek Moflar, Lukáš Tyrychtr a Lukáš Pfeifer.

Nedělního hlavního závodu na 50 km se zúčastnili 4 nevidomí sportovci: Marek Moflar (čas 4:34), Marek Šimíček (čas 4:50), Lenka Zahradníková (čas 5:17) a Ivo Budil (čas 5:33). Vítězem zrakově postižených a držitelem Poháru Leontinky 2013 se tak stal tandemový cyklista Marek Moflar, držitel mnoha českých i mezinárodních titulů v tandemové cyklistice, který se však běžeckému lyžování věnuje pouze rekreačně.

Poděkování patří i našim trasérům, jež se obětavě věnovali svým zrakově postiženým svěřencům. Letos se zúčastnili tito průvodci: Ivo Haničinec, Tomáš Novotný, Jan Marek, Zbyněk Kovář, Petr Müller, Maxim Čambor, Roman Chládek, Miloš Svárovský, Marek Tesař a Vít Podešva.

Velké díky patří také organizátorům závodu, Jizerské o. p. s. a společnsoti Mather Activation. Bez nich by se kolektivní účast zrakově postižených vůbec nemohla uskutečnit. Dalším důležitým partnerem letošního ročníku se stala již podruhé společnost Volkswagen Užitkové vozy, která Nadaci Leontinka zapůjčila prostorný VW Transporter. Také těm patří náš vděk.

Plavecký úspěch nevidomého Davídka

RunTour v krásném ostravském areálu Dolních Vítkovic