Dopřáváme zářivý úsměv těm, kteří ho nevidí

28.3.2019

Zářivý a zdravý úsměv patří i těm, kdo ho vidět nemohou!

Na Světový den ústního zdraví 20. 3. jsme se skvělými a milými odbornicemi dentální hygieny FLORADENT zdarma ošetřili 18 nevidomých a slabozrakých klientů, kteří by jinak na dentální hygienu třeba nikdy nepřišli!

Nápad jsme si v Leontince hýčkaly už dlouho, nevěděly jme ovšem, jak to provést. Zhmotnila nám jej paní Dana Tichotová - vedoucí hygoenistka Floradentu -, která se u nás zastavila v růžovém stánku na Jizerské 50 a jakoby mimochodem nadhodila to, co jsme celou dobu hledaly! Co z toho vyplývá? Že přání s dobrým záměrem už si najdou vlastní způsob, jak se splnit :-)

Nejmladším pacientem byl 2,5letý nevidomý Vítek, který si proceduru užil se smíchem a zkoušením všech nástrojů a přístrojů v ordinaci.
Nevidomá Pavlínka s maminkou dokonce kvůli ošetření urazila dlouhou 5hodinovou cestu až z Třince - a rozhodně nelitovala.
Všech 18 klientů dostalo skvělou péči (odstranění zubního kamene a pigmentace, čištění, Air-Flow ad.), naučilo se správně čistit zuby i mezizubní prostory a odneslo si kartáčky, zubní pasty, ústní vody (ti nejmenší dokonce diplom :).

Děkujeme hlavně skvělým dentálním hygientiskám Floradent, pro něž se stala práce s nevidomými také novou a neocenitelnou zkušeností <3

RunTour v krásném ostravském areálu Dolních Vítkovic

Slevomat: Složme se Ondrovi na výcvik asistenčního pejska