Olympijský vítěz David Svoboda: "Nevidomého Marka obdivuju!"

25.11.2018

Od pondělí 26. 11. můžete naši skvělou dvojici sportovců vídat na televizních obrazovkách ČT 1 v charitativním spotu s názvem "Pomoc vítězí".

Olympijský vítěz v pětiboji David Svoboda se v něm objevuje v roli traséra pro nevidomého Marka, jehož Nadace Leontinka podporuje již více než 10 let.

"Na Márovi obdivuju, že i přes svoje zrakové postižení je to úplně normální sportovec jako jakýkoliv jiný. To, jaké má za sebou sportovní úspěchy a plány, je obdivuhodné, a určitě je tím, kdo si pomoc stoprocentně zaslouží," říká David.

Chcete i Vy pomoci Markovi v jeho snu stát se IronManem?

Celý Markův příběh najdete tady:

Protože pomáhat je #nejlepsipocit

Nadace Leontinka zajišťuje v rámci pomoci zrakově postiženým tzv. traséry, tedy průvodce, díky nimž se mohou nevidomí sportovci účastnit běžeckých závodů spolu s ostatními. Ti se stali inspirací pro nový motivační spot, který poběží na kanálech České televize do začátku prosince v četnosti 50 opakování. Mediální prostor získala Nadace Leontinka v rámci výhry v soutěži Cen Fóra dárců v kategorii Speciální cena ČT o nejlepší nápad na charitativní spot pro rok 2018. „Když něco prospěšného děláte trpělivě a dlouho, dosáhnete nečekaných výsledků. To platí v jakémkoli oboru, jak ve sportu, tak v pomoci druhým. O tom je náš spot,“ komentuje kampaň kreativní ředitel Ogilvy Tomáš Belko.

„Za celý malý nadační tým jsme vděční, že naši práci reprezentují právě tito dva ryzí sportovci – Marek, který přes nepřízeň osudu vytrvává a klade si stále vyšší cíle, a David, jehož přirozená ochota pomáhat mě nesmírně těší,“ říká výkonná ředitelka Nadace Leontinka Barbara Hucková.

Vánoční jarmark v Zárybech přinesl Leontince 23.500 Kč

V pátek 30.11. se v obci Záryby - Martinov uskutečnil tradiční Vánoční jarmark u příležitosti rozsvícení vánočního strom…

Lupa, která pomáhá v Plzni

72 asistenčních pejsků