Pejsek Marlowe úspěšně odpromoval!

5.10.2019

V sobotu 21. 9. jsme oficiálně za Leontinku a všechny dárce ze Slevomatu předali asistenčního pejska Marlowa svému novému páníčkovi Ondrovi!

Osmiletý Ondra trpí zrakovým i sluchovým postižením a kvůli ADHD se může ocitnout v nebezpečné situaci.
Proto je pro něj tolik důležité mít čtyřnohého pomocníka, který ho bezpečně převede přes silnici, upozorní na zvuky, které Ondra neslyší, a pomůže mu cítit se šťastně a klidně :-)

Jak můžete vidět na úvodní fotce, Marlowe olíznul žezlo a tím úspěšně stvrdil své odpromování coby asistenční hlídač a ochránce. Jeho roční výcvik je dokončen a pejsek je připraven být nápomocný v mnoha situacích, ať už jde o pohyb venku, orientaci v prostoru, upozornění na zvuky a objekty, oblékání, podávání věcí či canisterapie.

Ondra sice musel čekat dlouho, ale i díky vám už se teď od sebe s Marlowem nehnou ani na krok!

Částku 290.000 Kč za pořízení a vycvičení pejska uhradili z jedné třetiny dárci, kteří si koupili voucher přes Slevomat.cz, zbývající část dofinancovala Nadace Leontinka.

Moc děkujeme!

Foto: VerushPhotography

Záryby posílají Leontince 22.900 korun

V pátek 29.11. se v malé středočeské obci Záryby - Martinov uskutečnil tradiční Vánoční jarmark u příležitosti rozsvícen…

Braillská tiskárna díky podpoře Diplomatic Spouses Association

Pomozte nám se Zlatkou získat pejska pro Evičku!