RunTouráci v Praze pomohli malému Matějovi

25.9.2018

Předposlední z letošní série amatérských běžeckých závodů RunTour se jako již tradičně odehrál na pražské Ladronce. O pražský závod je mezi ZP běžci velký zájem a proto jste mohli v sobotu 6. října na závodní trati potkat 22 běžců s různým stupněm zrakového postižení. Do dětských závodů nastoupili také tři malí nevidomí závodníci - již ostřílený runtourák Vítek (5 let), který běhá se svým tatínkem, čtyřletý Maxík, kterého znáte již z našich příběhů a také Matěj, kterému je pouze rok a půl a spolu s tatínkem se RunTour zúčastnil úplně poprvé.

Matěj tprí vrozenou kataraktou pravého oka, ale je to velký bojovník. Ve spolupráci s poradkyní pražského střediska rané péče EDA se snaží rodina rozvíjet Matějovi schopnosti, stimulovat očičko a podporovat jeho psychomotorický vývoj.

Děkujeme všem, kdo Matěje i jeho rodinu a dlší zrakově postižené děti podpořili svou padesátikorunou ze startovného!

RunTour - má smysl běžet:o)

A ještě něco navíc ..... V našem oranžovém stanu jsme pro vás připravili workshop UDĚLEJ KROK DO TMY, kde bylo možné vyzkoušet různé aktivity poslepu, zjistit, jaké pomůcky zrakově postižení používají například při vaření nebo praní prádla.

Děkujeme LIDL CZ, že nás pro workshop vybavil potravinami :)

Vánoční jarmark v Zárybech přinesl Leontince 23.500 Kč

V pátek 30.11. se v obci Záryby - Martinov uskutečnil tradiční Vánoční jarmark u příležitosti rozsvícení vánočního strom…

Lupa, která pomáhá v Plzni