Samostudium v pohodě díky NF Avast

20.7.2020

Nadační fond AVAST je znám svou neutuchající podporou projektů, jež nominují samotní zaměstnanci - jen v letošní výzvě jich podpořil celkem 157, a to celkovou částkou 11.516.146,- Kč!

Nadace Leontinka má to štěstí, že i letos je mezi podpořenými organizacemi a může světlo pomoci předávat dál. Příspěvek ve výši 50.000 Kč jsme rozdělili mezi zrakově postižené děti a dospělé, které z nějakého důvodu zasáhla vládní opatření v souvislosti s koronavirovou krizí - ať už šlo o ztrátu práce, nebo nucené domácí vzdělávání, které je pro děti se zrakovou vadou o to náročnější.

16letý Matěj už má svůj počítač
Ačkoli špatně vidí a má poruchu řeči, studuje tenhle šikovný kluk na gymnáziu mezi zdravými dětmi. Protože má ale hned 3 sourozence, vyvstal po uzavření škol problém: jak se podělit o jeden jediný starý počítač, když každý z brášků školou povinných potřebuje dělat domácí úkoly, komunikovat s učiteli a účastnit se on-line výuky?
Rodiče si nákup nového počítače dovolit nemohli, a tak jsme s radostí Matěje podpořili a koupili pro něj zbrusu nový notebook, který mu ulehčí studium a celkově pomůže rodinné situaci.

Děti z Plzně potřebují sešity s velkými linkami
I školáčci ze ZŠ v Plzni pro zrakově postižené museli nějaký čas zůstat doma. Protože špatně vidí, potřebují trochu jiné školní pomůcky než zdraví žáci... Rádi jsme jim učení usnadnili a zakoupili pro ně sešity s širokými linkami, zvýrazňovače, učebnice s elektronickou tužkou a také kredit do telefonu pro snazší komunikaci s učiteli.

Masér Vašek přestál výpadek práce
Výkonný slabozraký sportovec náhle čelil nepříjemné situaci - ztráta klientů kvůli koronavirovým opatřením logicky znamenala výpadek příjmů, který si ale jako novopečený tatínek a živitel rodiny nemohl dovolit. Nadace Leontinka mu za podpora NF Avast pomohla překlenout toto náročné období jednorázovým příspěvkem v nouzi.

Děkujeme NF Avast, že s námi pomáhá zrakově postiženým obstát ve světě, který na zrak spoléhá!

RunTour Olomouc je před námi

Letošní zpožděná RunToura se blíží do své poloviny. V sobotu 15.8. nás čeká již čtvrtý závod letošní série a zrakově pos…

Samostudium v pohodě díky NF Avast

Kontrastní roušky stimulují zrak miminek