Slevomat: Složme se Ondrovi na výcvik asistenčního pejska

14.6.2019

Sen malého Ondry? Psí kamarád. Sen asistenčního pejska Marlowa? Pomáhat Ondrovi. Pomozte jim, aby se k sobě už brzy dostali!

Na Slevomatu nekoupíte jen vouchery na zážitky, ale taky na štěstí. Rozjeli jsme společně projekt, při kterém můžete pomoci skvělé dvojce, aby se mohla dát dohromady.

Osmiletý Ondra to od začátku nemá jednoduché. Narodil se předčasně, má problémy se zrakem i sluchem a také je to kvůli ADHD malý velký neposeda, což mu způsobuje trable nejen ve škole, ale třeba i při přecházení silnice. Je to ale hlavně prima kluk, kterému v tuto chvíli největší radost udělá nový kamarád – pejsek Marlowe. Speciálním výcvikem se z něj stane nejen Ondrův společník, ale i zachránce.

Jak se vybírá asistenční pes?

Pes musí být povahově vzorný, nesmí se bát třeba v davu lidí nebo v autobuse a nesmí jednat zkratovitě. Náročná je i jeho výchova. „Výcvik se liší podle toho, jakému klientovi má pes pomáhat,“ líčí Tereza Podzimková z Nadace Leontinka. „Kromě jiného umí třeba podávat věci, zavírat a otevírat dveře, pomoci s oblékáním, přivolat pomoc… A v neposlední řadě je to skvělý terapeut,“ dodává.

Výcvik pejska Marlowa vyjde na 290.000 Kč. První částku 50.000 Kč vybíráme přes Slevomat na adrese https://www.slevomat.cz/akce/1481882

Děkujeme všem, kdo si voucher zakoupí a pomohou tak Ondrovi s Marlowem dostat se brzo k sobě :)

Nadace Leontinka + Slevomat = <3

Plavecký úspěch nevidomého Davídka