Zárybský Vánoční jarmark aneb Děti dětem

6.12.2016

Dva dny před druhou adventní nedělí se na návsi v Zárybech rozsvítil vánoční stromeček a přinesl světlo do života nejen všem přítomný obyvatelům Záryb a Martinova, ale také dětem s postižením zraku. Vánoční jarmark, jehož výtěžek se děti z Mateřské školky v Zárybech rozhodly věnovat Nadaci Leontinka, se vydařil opravdu na výbornou.

Na návsi zněla vánoční hudba, vonělo svařené víno a cukroví a děti ve stáncích prodávaly po domácku vyrobené ozdůbky, přání, adventní věnce a svícny, barborky, vánoční pečivo i domácí chleba. Přispěli i rodiče, prarodiče a další obyvatelé Záryb a Martinova a všem společně se podařilo vybrat neuvěřitelných 16.170 korun. Děkujeme všem organizátorům Vánočního jarmarku, panu starostovi, personálu MŠ Záryby a především dětem za skvělý nápad, jak pomoci svým vstevníkům s postižením zraku. Získané finanční prostředky budou použity jako příspěvek na zakoupení LightBoxu – speciální silně podsvícené obrazovky, kterou využívají děti se zbytky zraku pro stimulaci očí a rozpoznávání tvarů a barev.

Ještě jednou děkujeme za krásný převánoční dárek a přejeme všem klidný adventní čas, Veselé Vánoce a šťastný celý rok 2017.

Plavecký úspěch nevidomého Davídka

RunTour v krásném ostravském areálu Dolních Vítkovic