Poslání

Nadaci Leontinka založil pan Jindřich Lukavský, majitel společnosti EXX s.r.o. Nadace, jejímž cílem je "přinášet světlo dětem do života", je přirozeným vyústěním podnikatelských aktivit společnosti, která se zabývá projekcí a realizací osvětlení. EXX navrhuje a prodává světlo lidem a firmám již mnoho let, nyní chceme darovat světlo těm, kteří jej potřebují nejvíce - dětem se zrakovým postižením.

PŘEDSTAVENÍ NADACE

Nadace Leontinka pomáhá zrakově postiženým, především dětem a mladým lidem. Posláním NAdace Leontinka je umožnit těmto lidemintegraci do společnosti, vzdělání a společenských, sportovních i volnočasových aktivit. Nadace Leontinka rozděluje finanční prostředky a nefinanční dary prostřednictvím jednotlivých projektů, zaměřených na pomoc konkrétním institucím a konkrétním dětem. Nadace Leontinka shromažďuje prostředky především prostřednictvím darů od individuálních dárců, partnerů a sponzorů či benefičních akcí.

Mezi hlavní činnosti Nadace Leontinka patří:

Spolupracovat se speciálními školami pro zrakově postižené děti, pomáhat zvyšovat kvalitu výuky prostřednictvím učebních pomůcek, vybavení, doprovodných aktivit.

Přispívat ke zvyšování úrovně vybavení specializovaných klinik, nemocnic, výcvikových center a ostatních institucí, které pomáhají zrakově postiženým dětem.

Zvýšit dostupnost speciálních nástrojů, pomůcek, technologií a výcvikových i léčebných programů.

Spolupracovat s ostatními neziskovými organizacemi v pomoci zrakově postiženým dětem.
Informovat veřejnost o potřebách dětí se zrakovým postižením.

Pomáhat rozvíjet prevenci zrakových onemocnění a výzkum a aplikaci nových léčebných metod.

Jindřich Lukavský, zakladatel Nadace Leontinka, říká: "Už více než 10 let řídím firmu, která navrhuje a prodává světlo. Vedle toho jsem otcem dvou dětí. Má dcera Leontinka se narodila s oční vadou a navždy zůstane na jedno oko slepá. Věřím, že světlo patří k životu a chci ho dávat těm, kterým chybí. Především dětem..."

Naše organizace má, resp. musí mít, dle zákonných norem ČR, zřízen pro každý účel zvláštní účet, celkem tedy máme 3 bankovní účty:

číslo účtu 2512300102/2600 je určené pro přímé příspěvky a sponzorské dary.
číslo účtu 2512300508/2600 je zřízeno pouze pro účel výtěžku z veřejné sbírky - DMS, pokladničky apod., Veřejná sbírka č.j. S-MHMP/917113/2013; 928741/2013; datum zahájení: 2. 12. 2013 na dobu neurčitou.
číslo účtu 2512300604/2600 je číslo pro zasílání příspěvků v rámci fundraisingového projektu s databází přispěvatelů.
Všechny 3 účty jsou součástí auditu, kterým naše organizace každoročně prochází a jehož výsledek je vždy uveden v naší Výroční zprávě.

Zřizovatelem nadace je společnost EXX.

ORGÁNY NADACE

Správní rada

Jindřich Lukavský (předseda správní rady), Karolína Čechová, Petra Gernerová, Štěpán Lacina, Ondřej Obluk

Dozorčí rada

Petr Polanský (předseda dozorčí rady), Martina Lukavská, Ivana Buriánová

KE STAŽENÍ

GRANTY

GRANTOVÉ ŘÍZENÍ 2017

O grant mohou požádat :

*občanská sdružení podle zákona o sdružování občanů, popř. spolky (podle novelizace Občanského zákoníku č. 89/2012 Sb.)
*obecně prospěšné společnosti
*církevní právnické osoby
*fyzické osoby a další subjekty

Podmínky a formuláře naleznete ke stažení níže!

Neúplné či nesprávně vyplněné žádosti budou vyřazeny!

Upozorňujeme žadatele z řad právnických osob, kteří jsou plátci DPH, že u materiálových nákladů je nutné uvádět ceny bez DPH. grantu Nadace Leontinka DPH hradit nelze!

Přijímání žádostí probíhá od 10. března do 30. 4. 2017 a výsledky grantového řízení budou známy po 30. 6. 2017.

Formuláře zasílejte v elektronické formě, s naskenovanými přílohami; pokud nemůžete zaslat skeny- lze přijmout žádosti v písemné podobě - poštou. Všichni žadatelé musí zaslat poštou žádost s vlastnoručním podpisem, fyzické osoby také čestné prohlášení o příjmech s vlastnoručním podpisem.

Barbara Hucková
Nadace LEONTINKA
Karlovarská 1104/14

Mobil: +420 724 055 118