Nevidomá Cilka chce pomáhat. Vycvičme jí pejska na canisterapii

17.12.2019

Jak vypadá pomoc na druhou? Třeba tak, že pomůžete nevidomé slečně Cilce, která díky vám bude pomáhat dalším lidem.

Cilce jste během prosince moc pomáhali přes Slevomat. Vybralo se úžasných 71.600 Kč, ale protože výcvik pejska stojí mnohem víc, pomáháme dále i na Darujme.cz!

26letá Cilka je od narození nevidomá, přesto je velmi podnikavá a má energie na rozdávání. A tak ji rozdává. Jako dobrovolnice si chodí povídat s pacienty onkologických oddělení, kde rychle pochopila, že velmi dobře reagují na jejího vodicího pudla Bertíka a že jim její chlupatý kamarád dělá radost a přináší úlevu.

Proto se začala zajímat o canisterapii, nechala si doporučit a na své náklady si pořídila štěně Percyho a tomu by ráda zajistila profesionální výcvik, aby s ním canisterapii (léčebný kontakt člověka se psem) mohla provádět. Výcvik vyjde na 250 000 Kč, do února 2020 je potřeba zaplatit částku 100 000 Kč. Zvládneme to?

„Canisterapie je jedna z mála oblastí, které bych se jako nevidomá mohla věnovat. Protože ale na spoustu věcí nevidím, nemohu si pejska sama předvychovat. Finanční náročnost profesionálního výcviku je vysoká, ale stojí to za to – jen si představte, kolika lidem potom s Percym společně pomůžeme!“

Pokud Cilce pomůžeme tady, bude s Percym docházet do 5 pražských nemocnic na onkologická oddělení rozdávat radost!

DĚKUJEME!
Odkaz na projekt na Darujme.cz: https://www.darujme.cz/projekt/1202346

COVID–19: Pomoc klientům se zrakovým postižením a rodinám v nouzi

Rekord zrakově postižených běžkařů na Jizerské 50!

MEDAILE PRO LEONTINKU chystáme se na Jizerskou 50