Leontinka a technika

Podpora nákupu techniky, která umožnila dětem lepší rozvoj, patří také mezi další sféru, ve které Nadace Leontinka pomáhá.

V roce 2015 jsme mj. mezi konkrétní děti a organizace rozdali 5 iPadů se speciální ochrannou fólií, které slouží pro rozvoj zraku, psychomotorických schopností a koordinace oko-ruka. Pomocí speciálních aplikací se dítě zábavnou formou učí a zároveň trénuje okohybné svaly a zrak, dokud se ještě rozvíjí a je možné u dané zrakové vady pod odborným vedením dojít zlepšení.

Celková podpora projektu Leontinka a technika v roce 2015 byla 139 140 Kč.

Centrum LIRA, z.ú.

3xiPad Air 64G+folie

Jsme tady, o.p.s.

Podpořme samostatnost

Asociace pro pomoc handic. dětem

Vybavení pro ergoterapii Centrum Hájek

Papala Miroslav

iPad Air 64G+folie

Skácel Kryštof

iPad Air 64G+folie

Petr Ruzjak

Příspěvek na automobil

CELKEM

139 140 Kč

V roce 2014 jsme podpořili mj. nákup notebooku pro zrakově postiženého Štěpána, zvětšovací lupu pro Moniku a sporttester pro nadaného běžce Luboše.

Dále jsme přispěli Charitě Opava (chráněné bydlení) na speciální program SuperNova – odečítací a zároveň zvětšovací program pro nevidomé a silně slabozraké uživatele systému Windows.

Celková podpora projektu Leontinka a technika v roce 2014 byla 50 216 Kč.

25 000 Kč Štěpán K. Nákup notebooku

5 216 Kč Lubomír V. Sporttester Garmin Forerunner 210HR

10 000 Kč Charita Opava Projekt „Viděno sluchem“

10 000 Kč Monika V.  Digitální zvětšovací lupa

CELKEM 50 216 Kč

Podpora v rámci projektu Leontinka a technika byla v hodnotě 18 000 Kč.

Stříž Sebastian orto matrace, kurz hipoterapie 15 000 Kč

Šrámek Šimon brýle s filtrem F560 3 000 Kč

Pomoc v roce 2011

Podařilo se zajistit dvě kamerové lupy, které byly poskytnuty do ZŠ Plzeň, kde pomáhají dětem ve 4. třídě a do MŠ na Praze 4. Děkujeme velkorysým dárcům, kteří poskytli tyto lupy.

Podpora v rámci projektu Leontinka a technika byla v hodnotě 216 841 Kč.

Přehled jednorázových příspěvků a hmotných darů

notebook

Aleš M

mluvící mapa

Natálie H

brýle se spec. filtrací

Andrea R

filtrační brýle

Josef K

lupa Andromeda

Základní škola a Mateřská škola pro zrakově postižené, Plzeň

lupa Topaz

Speciální mateřská škola Praha 4, Horáčkova 1

Příspěvek na vozidlo

Bohumír P

Pomoc Nadace Leontinka v roce 2010:

Kryštof (*2005) se narodil se závažnými zdravotními potížemi, stále není stanovena konečná diagnóza. Kryštof není schopen bez opory sedět, neleze a nechodí. Zvládá přetáčení na záda, mentální věk je asi 1,5 roku. Rodina věnuje Kryštofovu rozvoji maximum úsilí a času, ať už cvičením Vojtovou metodou, canisterapií, masážemi atd.. Dochází i do stacionáře, kde probíhá zraková stimulace, nácvik příjmu potravy, rozvoj jemné motoriky, komunikace. Nové polohovací zařízení odpovídá potřebám Kryštofa.

Deboře (*2001) je částečně hrazena kamerová zvětšovací televizní lupa Smart View Xiend Extrem. Tato lupa usnadní čtení a tudíž i přípravu pro výuku v ZŠ. Debora si vyzkoušela práci s pomůckou v SPC a je schopna s ní velmi dobře pracovat.

Vojtěch (*2006) má diagnostikovanou těžkou zrakovou vadu a dětský autismus. Následkem této kombinace postižení je jeho psychomotorický vývoj celkově opožděn. Od roku 2006 díky intenzivní stimulaci zraku udělal velké pokroky. Je jasné, že bez velké angažovanosti rodiny by výsledky nemohly být tak výrazné. Podpora nákupu světelného panelu umožní stimulaci zraku, který bude pro Vojtu důležitou pomůckou. Alespoň částečné používaní zbytků zraku napomůţe celkovému psychomotorickému vývoji.

Centrum ALKA Příbram - Vybavení centra péče pro hendikepované a zřízení denního stacionáře. Příspěvek Nadace Leontinka je určen na technologické vybavení HW a SW.

Jaromír (*1988) je nevidomý student z Vysoké školy báňské. Pro zápis a psaní poznámek z přednášek potřeboval nový notebook, předchozí mu nečekaně vypověděl službu po 4 letech. Tato kompenzační pomůcka tedy nemohla být dofinancována příspěvkem od sociálního úřadu.

Patrik (*2007) je bez speciálních filtrů světloplachý, slabozraký a měl by větší problémy se samostatným pohybem. Nadace Leontinka mu přispívá na pořízení těchto speciálních filtrů.

V Českých Budějovicích jsme zahájili Run Tour 2017

V sobotu 8. dubna jsme spolu s jedenácti zrakově postiženými běžci zahájili běžeckou sezónu 2017, účastí na závodech Run…

Zrakově postižení na Ridderrennet 2017

ČESKÁ VÝPRAVA OPĚT NA PRESTIŽNÍCH ZÁVODECH RIDDERRENNET V NORSKU!…