Pomoc pro Leontinku a děti z rané péče

Generali Česká pojišťovna a Český biatlon už potřetí spojili síly, aby pomohli Leontince a dětem, které se narodily s postižením zraku. A tahle spolupráce nám jde opravdu skvěle! Do rané péče totiž míří další úžasný 1 milion a 540 tisíc korun, který pomůže konkrétním dětem, které statečně bojují se svým hendikepem.

Taky patříš mezi fanoušky českého biatlonu a s napětím sleduješ každý výstřel na střelnici? Já taky! Ale víš co? Já mám z každé přesné trefy našich biatlonistek a biatlonistů dvojnásobnou radost. Každá přesná trefa totiž znamená 500 korun, které Generali Česká pojišťovna pošle Leontince pro děti se zrakovým hendikepem, kterým pomáhají střediska rané péče. Tenhle projekt se jmenuje Trefa pro Leontinku a já jsem díky němu letos dostala 1 540 000 korun! Tyhle peníze pomůžou tomu, aby za dětmi jako je Matěj nebo Alžbětka mohly jezdit "tety", tedy poradkyně rané péče, a pomáhat jim být co nejšikovnější - i když třeba skoro nevidí a mají i další zdravotní problémy.

Třeba taková Alžbětka má pouze zbytky zraku na jednom z očiček, přesto se ho i díky odborné pomoci svojí "tety" naučila používat na maximum. Když za námi přišla do Generali stánku během závodů v Novém Městě na Moravě, četly jsme si spolu hmatovou knížku o bonbónku. Alžbětka nejen, že dokázala spočítat bonbónky i kamínky, ale poznala i všechny barvy a různé tvary! Je tak šikovná, že se s pomocí asistentky bude moct zařadit mezi zdravé děti do první třídy. Tomu se říká integrace a já Alžbětce moc držím palce, aby se jí ve škole líbilo a aby jí to šlo.

Můj projekt, který těmto dětem a střediskům rané péče pomáhá, se jmenuje Svítání. Víc se o něm můžeš dozvědět přímo tady na mém webu v Projektech. Tenhle projekt může tak skvěle pomáhat jen díky tomu, že mám už dlouho úžasného partnera a parťáka, pro kterého je pomoc těm nejmenším dětem, které měly ztížený start do života, stejně důležitá jako pro mě. Tím parťákem je Generali Česká pojišťovna a její charitativní projekt The Human Safety Net. No a konkrétně v Trefě pro Leontinku nám taky pomáhají naše biatlonistky a biatlonisté, bez jejichž tvrdé práce a přesných tref by to nešlo.

I proto jsem tu nejlepší střelkyni, Jessicu Jislovou, odměnila Pohárem Leontinky, do kterého si Jessica rovnou dala krásnou kytici, kterou na předávání šeku Leontince dostala. I pro biatlonisty je hezké vědomí, že jejich trefy nejen vedou k vítězství a krásným umístěním, ale že ještě navíc pomáhají malým dětem se zrakovým hendikepem. Markéta Davidová alias Makula se letos během Světového poháru stala patronkou právě malé Alžbětky, protože stejně jako ona ráda jezdí na koni. Je toho spousta, co tihle malí hrdinové dokážou. Ale bez pomoci šikovných "tet", obětavých rodičů - a bez našich milých partnerů - by to všechno měly mnohem těžší! ❤