Adventní zpívání pro Leontinku pod taktovou nevidomých hudebníků

Leontinka ráda muzicíruje a propojuje svět nevidomých hudebníků se světem svých vidících kamarádů a podporovatelů. Na poslední adventní, "zlatou" neděli jsme proto napekli plnou krabici cukroví a marcipánových sušenek, uvařili punč a pro děti horkou hrušku a sešli se na společném Adventním zpívání pro Leontinku, jen kousek od rozsvíceného stromu na Staroměstkém náměstí.

Letošní adventní koncert jsme v Leontince pojali trochu jinak. Místo toho, abychom se rozdělili na zpěváky a posluchače, byli jsme tak trochu všichni zpěváci a všichni posluchači. Srdcem našeho velkého sboru byli ovšem nevidomí a slabozrací muzikanti - studenti hudebních škol v Praze i Ostravě. S nimi si vánoční koledy zazpívali i naši milí kamarádi a podporovatelé, kteří zaplnili celé nádvoří Domu U Kamenného zvonu. A i když ten podvečer mrzlo, až praštělo, zvládli jsme - možná i díky horkému punči - zpívat společně pro Leontinku skoro celou hodinu.

Aby se nikdo nemohl vymluvit na to, že zpívat nemůže, protože text koledy nezná, připravili jsme pro všechny malý Zpěvník. Zazněly ale i písničky na přání - třeba krásná "Půlnoční", při které nejeden zpěvák a posluchač v jedné osobě zamáčkl zmrzlou slzu. Jak na konci řekl jeden z nevidomých muzikantů, Adam Blažek, "bylo krásné takhle společně mrznout pro dobrou věc."

Na nádvoří s námi celou dobu statečně stáli a zpívali také zaměstnanci logistické společnosti FM Česká, kteří nám přišli předat malý, nebo spíš velký vánoční dárek - šek na 133 400 korun, kterými jejich zaměstnanci prostřednictvím akce Unilever a Yves Rocher podpořili Nadaci Leontinka. ❤

Děkujeme všem našim milým podporovatelům a šikovným muzikantům, kteří si s námi přišli poslední adventní neděli zazpívat pro Leontinku. A poděkování patří také kavárně U Zvonu, která se postarala o to, abychom se mohli zahřát teplým nápojem a odměnit se za pěvecký výkon něčím báječně sladkým.